KUKA MINÄ OLIN?


Meillä kaikilla pyörii lipaston laatikossa, tietokoneen kovalevyillä ja puhelimen kätköissä kymmeniä kuvia itsestämme, mutta onko siellä sittenkään kuvaa siitä ihmisestä, joka sinä oikeasti olet? Kuvaa, jonka haluat jättää muistoksi itsestäsi, ihanteistasi, unelmistasi? Vaikkapa vain itsellesi.KUKA MINÄ OLIN? on muotokuvauskonsepti, jossa kuvattavan tärkein tehtävä on näyttää valokuvan keinoin, kuka hän oikeasti on.
Untitled photoKUKA MINÄ OLIN? -kuva ei ole profiilikuva somekanaviin eikä vakuuttava henkilöstökuva ansioluetteloon. Se on ennemminkin elämäsi näköinen pronssiveistos, jonka ei tarvitse miellyttää eikä todistella mitään kenellekään, kunhan se on totta sinulle! Pyrkimys aitouteen ja rehellisyyteen on koko kuvauksen ydin. Tähän tulemme yhdessä kiinnittämään huomiota kuvauksessa kaikkein eniten!


Jotta tämä aitous ja rehellisyys on kuvaustilanteessa mahdollista, on pohdinta omasta KUKA MINÄ OLIN? -kuvasta aloitettava jo hyvissä ajoin ennen kuvausta. Pidämme noin kuukausi ennen kuvausta suunnittelupalaverin, jossa haluan kuulla kuka sinä olet, minkälaisena näet itsesi tällä hetkellä ja minkälaisen KUKA MINÄ OLIN? -kuvan haluaisit itsestäsi nähdä ja näyttää muille.Haluaisitko tulla kuvatuksi lapsuudenkodin lastenhuoneessa,

Las Vegasin kirkkaiden värivalojen loisteessa, aamuöisen usvan keskellä kaukana jossain erämaassa?

Vai kenties studiossa, pitäen kädessäsi jotain sinulle tärkeää,

jota ilman et olisi hän, joka tähän kuvaukseen saapui?KUKA MINÄ OLIN? -kuva ei raflaavasta nimestään huolimatta ole välttämättä viimeinen kuva sinusta. Ajatus, että meillä kaikilla olisi ainakin yksi kuva, jonka lähtökohtana on kertoa katsojalle kuka minä oikeasti olen, on enemmän kuin tärkeä. Miten haluan tulla nähdyksi ja millaisen kuvan haluan jättää itsestäni jälkipolville, eli lopulta: KUKA MINÄ OLIN?


Kuvanottohetkellä olemme molemmat tämän kysymyksen ytimessä, ja kuvauksen jälkeen olet toivottavasti vähän lähempänä tämän mysteerin ratkaisua. Ehkä lopullinen vastaus löytyy KUKA MINÄ OLIN? -muotokuvastasi, jonka saat A3-kokoisena upeana kehystettynä tauluna.


KUKA MINÄ OLIN? -kuvauksen voi tietenkin uusia myöhemmin monia kertoja, kun käsitys omasta itsestä muuttuu, syvenee, selkeytyy ja linjautuu kenties täysin uudelleen vuosien vieriessä. 20-vuotiaana koettu KUKA MINÄ OLIN? -kuvaus poikkeaa aivan varmasti 30 vuotta myöhemmin tehdystä 50-vuotiskuvauksesta; elämänkokemus, ymmärrys, onnistumiset ja epäonnistumiset, eletty elämä… Tätä kaikkea on KUKA MINÄ OLIN? -kuvaus parhaimmillaan.NÄYTÄ KUKA SINÄ OIKEASTI OLET!Ota yhteyttä, kysy lisää ja varaa aikasi KUKA MINÄ OLIN? -kuvaukseen: hello@mikatoivanen.com

Powered by SmugMug Owner Log In